Emilin tarina: kiipeilijästä katuvoimistelijaksi!

Emil on tuttu kasvo Calisthenics Labilla. Hänen välitön, huumorintajuinen ja aito olemuksensa piristää aina kanssatreenaajia ja ohjaajia. Usein Emilin nähdään saapuvan myöhässä tunneille - mutta toisaalta hän myös jää mielellään aina vähän yliaikaa selvittämään liikkeiden tekniikoita ja kokeilemaan "vielä yhden kerran" :D
Emil aloitti treenit Calisthenics 1 tasolta heti kun Calisthenics Lab aloitti toimintansa Kilonpuistonkoulun Street workout telineillä toukokuussa 2024 ja on siitä asti käynyt säännöllisesti harjoittelemassa. Edistystä on tapahtunut paljon, Emilin tapauksessa erityisesti ylävartalon liikkuvuudessa ja rytmitajussa!
Millainen on ollut Emilin polku Calisthenicsin pariin?
"Ensikosketukseni Calisthenicsiin tuli YouTuben kautta, jossa olen seurannut lajia harrastavia tyyppejä", kertoo Emil kun kysyn. "Halusin kehittää urheilullisia ominaisuuksiani videoiden motivoimana ja kun löysin Vekan ja Benkun tunnit, ilmoittauduin heti. Ajattelin että on parempi saada palautetta ja oppia oikein kuin kokeilla treenata itsekseni YouTuben ohjeilla", hän täsmentää.
Valinta on kuulema tuntunut oikealta, sillä monipuolisuutensa vuoksi Calisthenics tukee ja täydentää monia urheilulajeja, myös kiipeilyä, jota Emil harrastaa. Motivaatio urheiluun on myös kuulema noussut, kun tämä uusi laji ja valmentajat ovat löytyneet. "Benkku Ja Veka ovat Ihan A-luokan tyyppejä, jotka osaavat asiansa. Olen ollut tosi tyytyväinen harjoitteluun", Emil lataa lopuksi.
Ajattelin että on parempi saada palautetta ja oppia oikein kuin kokeilla treenata itsekseni YouTuben ohjeilla.

Motivaatio harjoitteluun kasvoi
Emil kertoo harrastaneensa nuorempana tennistä kymmenen vuotta ja kitarakin on soinut jo 16 vuoden ajan. Musiikki onkin ollut hänelle aiemmin tärkeämpää kuin urheilu. Vasta viimeisen parin vuoden aikana urheilu ja liikkuminen on alkanut tuntua merkityksellisemmältä.

Emilin mukaan itsestään saa enemmän irti, kun joku kertoo mitä tehdään. "On enemmän voimia keskittyä tekemiseen, kun kaikkea ei tarvitse miettiä itse", hän kuvailee. Voima- ja liikkuvuusharjoittelussa riittävät toistomäärät ovat tärkeitä edistymisen kannalta, mutta jos tekniikka on huono, kehittyy väärään suuntaan.
Ohjatulla tunnilla pääsee lisäksi usein helpommin epämukavuusalueelleen, joka kehittää, kuin yksin treenatessa. Olennaista on myös se, että Calisthenics Labilla pääsee treenaamaan porukalla hyvässä ilmapiirissä, tutustumaan uusiin ihmisiin. Kaiken lisäksi onnistumisista voi riemuita yhdessä.
Voima- ja liikkuvuusharjoittelussa riittävät toistomäärät ovat tärkeitä edistymisen kannalta, mutta jos tekniikka on huono, kehittyy väärään suuntaan.


Liikkuvuusharjoittelu toi uutta näkökulmaa Emilin treenaamiseen

Liikkuvuus on tärkeä osa urheilua, ja sitä Emil ei ole aiemmin ottanut paljon huomioon. Calisthenics Labin treeneissä liikkuvuutta harjoitellaan yhdessä, ja se onkin auttanut Emiliä lähemmäs tavoitettaan.
"Liikkuvuuden parantaminen on monien tavoitteena, mutta yksin treenaamisen haasteena on harjoittelun säännöllisyys", Emil kertoo. Säännöllisen harjoittelun toteutumisen takaa se, että se tehdään yhdessä. Vertaistuki on tärkeää myös urheilussa; on huojentavaa nähdä muiden tuskailevan samojen asioiden kanssa!
Porukassa harjoittelu on ollut Emilin mielestä mukavaa ja uusia kavereitakin on tullut. Yhteisöllisyys ja ryhmään kuuluminen ovat hänen mielestään hieno tunne.
"Aerobisen kunnon kohentaminen on myös ollut yksi tavoitteistani jo pidemmän aikaa". Emilin mukaan urheilijan pitää jaksaa juosta ainakin kilometrin matka liikaa hengästymättä. Kun juoksutekniikka on kunnossa niin tavallisesta lenkkeilystäkin saa enemmän irti. Tähän tavoitteeseen Emil on saanut lisää eväitä Agility-tunneista, jotka palaavat ohjelmistoon taas tänäkin kesänä.

Calisthenics Labilla treenaamisesta on joka tapauksessa ollut paljon hyötyä kiipeilyssä, ja varsinkin koordinaatioharjoitukset ovat olleet Emilin mielestä loistavaa aivojumppaa. Pitää treenata, että jaksaa treenata. Lajia hän kertoo jatkavansa niin kauan, kuin intoa riittää - näillä näkymin vielä pitkään.
Emil odottaa aina, että oppisi uusia temppuja. Seuraavina tavoitteina on mm. taaksepäin puolivoltti ja sivuspagaatti.
Emilin tarina on inspiroiva! Millaisia hyvinvointiin tai urheiluun liittyviä tavoitteita haluaisit asettaa itsellesi, ja voisiko avain niiden saavuttamiseen löytyä meiltä Calisthenics Labilta?
Ps. Tiesitkö tätä Emilistä: Emil on kärsinyt korkean paikan kammosta, mutta nykyään hänet löytää kiipeilyseiniltä ja korkeilta rekeiltä! Klassista, eikö? ;-)